Guide: Sådan gør du din bolig moderne

Boligen oser af gamle dage og det er længe siden malerpenslen har strejfet væggen. Du er ikke alene. Mange danskere lever med den samme boligindretning i årtier, fordi der er så meget andet at se til. Sandheden er dog, at en modernisering af boligen i ny og næ vil gøre noget godt for dig og dit humør. Man bliver hurtigt for komfortabel med vante rammer, men nye og anderledes rammer øger vores livskvalitet. Så prøv noget nyt og lad dig inspirere af de moderne trends, hvor du har mulighed for at sætte dit eget præg. Lån penge, hvis økonomien presser på. Mange indretningsløsninger er dog billige, hvis du er en rigtig gør-det-selv-type.

Vi ser en større andel af vores kunder låne penge til udbygning eller renovering af boligen. Jeg tror selv det kan være en god idé, hvis man gerne vil renovere sin bolig op til et salg, udtaler ejeren af Kassekreditten.dk, Casper Ravn-Sørensen.

Grønne planter

De friske grønne planter er en af boligmarkedets største trends lige nu. Dem kan vi ikke få nok af. Det er slut med orkidéer i alle vinduer, der kun blomstrer få måneder. Vil have kæmpe kaktusser, pilea og monstera. Det er ikke længere blomsten på planten, der pryder, da der ikke skal være blomster på vores planter. De mørkegrønne blade skal overtage rummet og vi skal ikke længere nærme os planterne, for at dufte til dem. Ydermere skal potterne også vælges med omhu og lerkrukker og pastelfarvede krukker er et hit. Placer de store planter på gulvet og de lidt mindre på reoler, borde og vindueskarme. Det giver også noget ekstra til rummet, hvis du sætter et par hængeplanter op i loftet. Uanset hvad, kan man aldrig få for mange grønne planter.

Det industrielle tøjstativ

Det er blevet moderne at lade sit tøj hænge fremme i soveværelset. Vi behøver ikke længere gemme det væk bag låger. Tøjet er både nemmere og hurtigere at finde og giver et farvespil til soveværelset. Det helt nye og fede er dog at bygge sit eget tøjstativ. Det kan gøres ud af nye eller gamle vandrør og kan designes lige til eget behov. Man kan eksempelvis implementere to vandrette rør og lave en række til damen og en til herren i hyblen. Man kan også gøre plads til rækker, hvorpå der er plads til hylder. Her kan man placere sine yndlings sneakers eller stilletter, som fortjener at blive vist frem. Vandrørene kan fås i sølv, kobber, hvid, sort, men du kan også selv male dem i den farve, du ønsker.

Bordet

Plankeborde er in. Kortere kan det ikke siges. De kan have to planker, de kan have tre, de kan have seks. De kan være rustikke eller de kan være nedslebet. De kan både være lavet af egetræ, bøgetræ og fyrretræ. Du kan også vælge at plankerne skal flettes som sildeben, hvilket giver overfladen et spil og anderledes udtryk. Plankebordet er det perfekte spisebord og kan fås i mange forskellige størrelser. Man kan også selv lave det, og vælge om det skal kunne rumme fire eller tolv personer til middag. Et bord i den helt anden boldgade er det nymoderne flisebord. Man kan eventuelt købe et billigt bord, hvor overfladen gerne må være hæslig. Den skal nemlig dækkes med lim, fugemasse og kakler. Du bestemmer selv, hvilke kakler der skal pryde bordets overflade, og kan sørge for at sætte et meget personligt præg på bordet. Resultatet bliver et retro bord, der oser af dig og din stil.

Væggen

Væggene er straks værre at guide til, da der er mange trends på det nuværende marked. Moden er ikke længere begejstret for hospitalshvide vægge, og man må gerne turde krydse grænser. Mange vælger at farve én væg i rummet en anden farve end de tre andre vægge, for at skabe noget dybde. Det er ofte en mørkere farve end de andre tre vægge, da mørke vægge i hele rummet hurtigt kan få rummet til at virke mindre. Den farvede væg kan eksempelvis opstå ved hjælp af kabe spatel. Det giver et råt udtryk og der er mange farver at vælge imellem. Man kan også vælge at tapetsere en væg eller noget helt tredje. Hvis man ikke har lyst til at male sine vægge andet end hvid, er det vigtigt stadig at pryde væggen med farver. Det kan man gøre ved at hænge en masse personlige billeder- eller et gammelt verdenskort op. Man kan også sætte store reoler op ad væggen og sørge for at fylde dem godt med små nipsting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.