Guide: Sådan får du en flot have

En have er mere end bare en have. Man kan bruge ens have til lige præcis det, man selv synes om. Ens have kan være fyldt med blomster, med sportsudstyr, med kreative-værktøjer osv. osv., som gør haven til et frirum, som man altid kan tage nytte af. Men dog kan det også være rigtig tidskrævende og uoverskueligt at passe haven, da man ofte har andre ting at se til. Men her er der nogle tips til, hvordan man får sig en flot have.

Ny have eller renovering?

Hvis man nu starter fra bunden af, eller vælger at renovere sin have, er det en god ide at overveje hvilken stilart man vil have ens have skal være. Fx kan man overveje hvilke slags møbler og dekorationer man gerne vil have, og derved begynde at undersøge hvilke fliser man synes kan passe godt til. Fliser kan nemlig have en stor indflydelse på det samlede resultat af haven, så det er en god ide at gennemtænke hvilke fliser man vil have. Derfor kan man bl.a. find fliser her, og se om man kan få sig noget inspiration.

Slå græsset og pas buskene

En anden ting man kan gøre, som også bemærkes meget i den samlede betragtning af haven, er at slå græsset og passe de buske og planter man nu har. Hvis græsset bliver alt for højt, ligner haven noget sjusk, og derfor kan det betyde rigtig meget hvis man slår græsset når der er brug for det. Det samme gælder buskene rundt om haven, medmindre man har noget andet materiale der afgrænser haven. Hvis disse buske vokser for meget, og man ender med at have grene stikkende ud af mange forskellige sider, ser haven heller ikke så flot ud, som den måske kunne have gjort. Så måske er det derfor en god ide at passe alt det grønne man har i haven, før man begynder på alt muligt andet.

Personlige træk

For at ens have bliver flot, og for at man selv bliver glad for den, kan det være en god ide at tilsætte personlige træk i haven. Det kan være nogle af ens yndlingsblomster eller nogle dekorationer man virkelig godt kan lide, som gør haven mere unik og mere personlig. Og de ting man dekorerer haven med, er jo de ting man selv synes er flotte, så det kan i hvert fald også være et sted at starte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.