Guide: Sådan bygger du en skorsten

Hvis du vil lære at bygge en skorsten, er der flere ting, du skal tage hensyn til, før du kommer i gang.

At bygge en mursten skorsten kræver ikke en professionel, som kan spare dig for mange penge, men at vide, hvordan en skorsten fungerer, og vigtigheden af ​​at opbygge den korrekt, kan redde dig fra at opleve en farlig og potentielt dødbringende brand.

Før du bygger en skorsten skal du kontrollere dine lokale byggekodekrav for at sikre, at du overholder dine lokale regler og regler.

Når alt kommer til alt, er disse regler og forskrifter sat på plads af en grund …… din sikkerhed.

Husk også på, at alle ønsker at spare penge. Hvis du ikke føler dig komfortabel med projektet, betaler det nogle gange bare at ansætte en professionel, der bygger skorstene til live.

Men hvis du har noget murværk erfaring, og du er sikker på, at du selv gør projekter, bygger du en skorsten selv, er det ikke kun givende, det er meget billigere.

Skorstenens funktion

Før du lærer at bygge en skorsten, bør du først forstå, hvordan en skorsten arbejder. Skorstene har to hovedfunktioner. For det første opretter de et udkast, der trækker i den nødvendige ilt for at skabe forbrænding. For det andet frigør de forbrændingsprodukterne uden for hjemmet, så luften i dit hjem er rent og sikkert at trække vejret.

Udkastet skabes, når varm luft (eller røg) naturligt stiger op gennem skorstenen. Generelt skaber højere skorstene mere udkast end kortere. Udendørs luftstrømme kan nogle gange påvirke udkastet, hvis de skal blæse omkring forhindringer som områder af taget eller nærliggende træer. Disse forhindringer medfører, at luften blæser ned skorstenen i stedet for på tværs af dens udgang.

Disse luftstrømme påvirker udkast kaldes eddy strømme. Derfor skal skorstenens højde være mindst 3 meter over flade tage og mindst 2 meter over taghøjen eller en hævet del af taget inden for 10 fod.

Til tider kan det være umuligt at få nok lodret clearance for at forhindre, at eddystrømme påvirker udkastet. Det er her, når der er installeret en skorstenshætte eller skorstenshætte for at minimere effekten af ​​eddier på udkastet. Brugen af ​​hætter og hætter på skorstenen hjælper også med at forhindre regn, der kommer ind i skorstenen, når den ikke bliver brugt.

Hvordan man bygger en skorstensplanlægning

En skorstensrør er åbningen, hvor røg passerer. Fluer til mursten skorstene er typisk rektangulære eller firkantede, mens metal skorstene normalt er runde.

Flere røggasser kan bruges til at udlade biprodukter, hvis de opfylder visse betingelser:

 • Tiltlusningsrør udleder kun tilsvarende biprodukter. For eksempel kan du have flere røggange til gasdrevne apparater, men du kan ikke have flere røggange, hvis du afbrænder brændende træ fra en og gas til en anden.
 • Røgens hældning er ikke større end 30 grader væk lodret.
 • Formen og størrelsen af ​​røggassen kan ikke ændres inden for 6-tommer af punkter, hvor skorstenen kommer til at passere gennem gulve, tage eller loftarealer, der er brændbare.
 • Kombinerede røggas skal have hovedudladningsrøret, der er passende dimensioneret for at opnå den maksimale strømningsmængde fra de mindre mindre. For eksempel bør murstenrør udluftning kun en pejs være 13 x 13 tommer. Hvorimod en røggasventilation og en centralvarmer skal være 7,5 x 7,5 tommer eller 8,5 x 8,5 tommer. Metal skorstene skal være 6- til 7-tommer i diameter for udluftning af komfurer og centralvarmesystemer, eller 8-tommer i diameter til udluftning af centralvarmeanlæg, pejse og komfurer.

Hvordan man bygger en skorsten – murværk tips

Skorstene lavet af murværk er generelt den tungeste del af huset og er lavet af ubrændbare materialer som mursten, sten eller betonblokke.

Derfor kræver fodstykker nok styrke til at holde skorstenens vægt uden at slå sig ned, og de skal anbringes på velkompakt jord.

 • Footings skal strække sig mindre end 6-inches ud over alle fire kanter af skorstenen.
 • For single-story boliger skal fodstykkerne være 8 tommer tykke.
 • For to-etagers boliger skal fodstykket være 12 tommer tykt.
 • Line mursten skorstene med røgglans, der modstår hurtige ændringer i temperaturer og ikke sprækker, men har en glat side for at gøre skorstenen lettere. Brug en flise flise, der er mindst 5/8-tommer tyk.
 • Der kræves et mellemrum på 1 tommer mellem ydersiden af ​​den flisebelagt flue og mursten, der omgiver det for at reducere eventuelle skorstensvarmetab, hvilket igen forbedrer udkastet.
 • Det er afgørende, at murstenskorstenen har mindst 2 tommer mellemrum på alle fire sider mellem det og eventuelle brændbare materialer, der omfatter træindramning, lofter og gulvet. Fyld pladsen med et ubrændbart materiale, såsom metalplader.
 • Vægtykkelse i boliger til murværk skorstene skal være mindst 4 tommer tykt.

Hvordan man bygger en skorsten – materialer

Før du hopper op og begynder at bygge skorstenen, skal du sørge for at have alle dine basale forsyninger ved hånden, så du ikke behøver at stoppe midt i projektet og løbe til butikken. Hvis du bygger skorstenen for at lufte en pejs, skal du bruge den samme eller lignende type mursten, der passer til pejsens ildsted.

Hvordan man opbygger en skorsten – konstruktion

Ved opførelse af skorstenen skal du altid arbejde fra jorden opad, hvilket normalt betyder at du vil starte projektet oven på pejsen, hvis skorstenens formål er at udlufte en pejs.

Sørg for at du bygger skorstenen på en armeret betonplade. Hvis ikke, skal du lægge en pude af beton 8 til 12 tommer tyk, før du bygger skorstenen, afhængigt af hvor mange historier huset har.

 • Bland mørtel med de foreslåede dele af cement, kalk og bygningsmaterialer sand. Konsistensen er korrekt, når blandingen ligner tykkelsen af ​​jordnøddesmør. Ved hjælp af murværk trowel, lag hver mursten med nok mørtel, at det oser ud mellem leddene. Dette sikrer, at leddene er fyldt uden luftrum.
 • Læg brinkerne oven på hinanden, bygg op skorstenens vægge på hver side. Benyt regelmæssigt et niveau for at sikre, at mursten er både vandret og lodret. Juster om nødvendigt før mørtel tørrer.
 • Når du bygger ydersiden af ​​skorstenen, skal du lægge fliserne på samme tid og bruge mørtelen til at forsegle dem sammen. Hvis skorstenen bliver for høj, før du installerer fluefliserne, gør det svært at umuligt at installere dem.
 • Når skorstenen er bygget, skal du installere metalplader på alle fire sider af 2-tommers åbning mellem skorstenens udvendige og brændbare materialer.
 • Installer metalblinkning, hvor skorstenen går ud gennem væggene. Brug blinkningen, hvor skorstenen og taget mødes og som en beklædning monteret under skorstensdækslet. Sæt det blinkende ved hjælp af vandtæt silikone caulk.
 • Monter skorstenskappen over den øverste del af murstenrøret, og sørg for, at den strækker sig forbi skorstenens væg med mindst 2 tommer og ikke skråner mod røgen, men væk fra konstruktionen. Sørg for, at hætten har en kant, der tillader vand at strømme væk fra skorstenen for at reducere fugt fra at komme indvendigt.

Konklusion

At lære at bygge en skorsten er en opgave, som mange boligejere kan udføre på egen hånd. Men hvis du har nogen bekymringer eller du ikke er komfortabel med at arbejde med murværk, fejl på forsigtighedssiden og ansæt en professionel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *