9 tips til at lave den perfekte kop kaffe

Jeg sover ofte og tænker på den kop kaffe jeg skal have den næste morgen. Jeg elsker det! Uanset om din morgenkaffe er hjemmebrygget på bedste vis eller den gode fra supermarkedet, du har råd til, vil disse grundlæggende tips hjælpe dig med at lære at gøre din kaffe god. Du vil undgå bitterhed og altid lave en tilfredsstillende kop kaffe til enhver tid.

Tip 1. Køb friske bønner

Uden tvivl er kaffe bedst, når den bruges inden for dage efter at være brændt. At købe fra en lokal roaster (eller roasting din egen) er den sikreste måde at få de absolutte friskeste bønner på. Vær forsigtig med at købe bulk kaffe fra supermarked displaybakker. Oxygen og stærkt lys er de værste smagsbustere til stegte bønner, så medmindre butikken er samvittighedsfuld med at sælge frisk kaffe, bliver opbevaringsrørene overtrukket med kaffeolier, der bliver svage. Kaffebønner pakket af kvalitetsbevidste rystere og solgt i robuste, vakuumforseglede poser er ofte en bedre indsats.

Tip 2. Hold kaffebønner friske

Opbevar altid åbne kaffebønner i en lufttæt beholder. Glas dåse krukker eller keramiske opbevaring crocks med gummi pakning forseglinger er gode valg. Køl aldrig (ristede bønner er porøse og tager let op fugt og mad lugt). Smagseksperter anbefaler stærkt imod altid frysende kaffe, især mørke stege. Køb en 5- til 7-dages levering af friske bønner ad gangen og opbevar ved stuetemperatur.

Tip 3. Vælg god kaffe

Snobbism blandt kaffedrikkere kan konkurrere med vindrinkere, men faktum er, at en forbløffende verden af ​​kaffesmag venter på, at alle er villige til at vove sig ud over massemarkerede kommercielle mærker. Special kaffe, der tydeligt angiver landet, regionen eller oprindelsesstedet kan give en levetid for smagoplevelser. På alle måder kigge efter 100% rene arabica bønner. De billige alternativer kan indeholde Robusta bønner, bemærket for deres højere koffeinindhold, men hårde smag. “Nasty” er et begreb, der er almindeligt knyttet til Robusta-kaffe af Arabica-hengivne.

Tip 4. Kværn dine bønner

Kaffe begynder at miste kvaliteten næsten umiddelbart efter slibning. De smageste brygger er lavet af bønner jorden lige før brygning. Kaffekunstnere foretrækker at male i dyre burrmøller (f.eks. Solis, Zassenhaus, Rancilio), men overkommelige elektriske “whirly blade” slibemaskiner (f.eks. Braun, Bodum) vil gøre et servicerbart arbejde, især hvis møllen er rocket under slibning for at få en fin, jævn partikelstørrelse. (Scoop for scoop, finere grinds giver mere smag.)

Tip 5. Brug godt vand

Intet kan ødelægge en pot kaffe mere sikkert end vandhanen med klor eller afsmag. Alvorlige kaffeelskere bruger flaskevandspulver eller aktiverede kul / carbonfiltre på deres vandhaner. Bemærk: Blødgjort eller destilleret vand gør forfærdelig kaffe – mineralerne i godt vand er afgørende.

Tip 6. Undgå billige filtre

Bargain-prissat papir kaffefiltre giver ringere kaffe, ifølge eksperterne. Søg efter “oxygenblegede” eller “dioxinfrie” papirfiltre (fx Filtropa, Melitta). Alternativt kan du ønske at investere i et langtidsbelagt forgyldt filter (fx SwissGold). Disse er kendt for at levere maksimal smag, men kan lade sediment gå igennem, hvis kaffen er grundet for fint.

Tip 7. Skim ikke på kaffen

Standardforanstaltningen til at brygge kaffe med ordentlig styrke er 2 niveau tablespoons pr 6 ounce kop eller ca. 2 3/4 spsk per 8 ounce kop. Tricks som at bruge mindre kaffe og varmere vand til at ekstrahere flere kopper pr. Pund har tendens til at gøre for bittere bryg.

Tip 8. Pas på varmen

Varmt vand vil udvinde forbindelser i kaffen, der er bitter snarere end behagelig. Den korrekte brygningstemperatur er 200 ° F, eller ca. 45 sekunder uden fuld kogning. (De fleste gode kaffemaskiner regulerer dette automatisk.) Når du først brygger, skal du ikke forvente, at kaffe holder sine bedste smag i lang tid. Genopvarmning, kogning eller længerevarende fastholdelse på en opvarmningsplatform bliver den bedste kaffebitter og smagsprøve.

Tip 9. Hold dit udstyr rent

Rengør opbevaringsbeholdere og slibemaskiner hver få uger for at fjerne enhver olieagtig opbygning. Foretag mindst en gang om måneden en stærk opløsning af eddike eller specialvaskemiddeludstyr (f.eks. Urnex) gennem din kaffemaskine for at opløse eventuelle mineralforekomster. Skyl grundigt inden genanvendelse.

1 tanke om “9 tips til at lave den perfekte kop kaffe”

  1. Jeg vil gerne tilføje endnu et tip.

    Det er vigtigt man fjerner så meget af kalken i vandet som muligt, da det er et generelt problem i Danmark, at vandet indeholder for meget kalk. Kaffens smag vil blive mere fremhævet, hvis man sørger for at fjerne så meget af kalken som muligt.

    Ellers er det nogle gode tips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *